Nyheter


Inbjudan till Höstmöte den 13 november 2021


SLF:s styrelse bjuder in till höstmöte vid Stuteri Nådhammar i Mölnbo. 


Agenda för dagen

12:30-14:00 Information från SLF:s styrelse

och gemensam lunch

14:00-16:00 Uppvisning Ponnyexpressen

16:00-18:30 Diskussion avelsfrågor med fika 

18:30- Uppsutten ridning 30 Favory XXVIII-27 (Therése Bjerketorp)


SLF bjuder medlemmar på lunch och fika under dagen!


Icke-medlemmar betalar 50 kr. 


Anmäl deltagande och avelsfrågor till styrelsen@lipizzaner.se så snart som möjligt, men senast 31 oktober. Varmt välkomna!


Med vänliga hälsningar

StyrelsenVälkommen till en inblick i körningens värld! Ni får träffa Ponnyexpressen och se deras arbete med hästarna med fokus på körning. Vad ska man tänka på? Hur tränar man sin häst för att bli fyrspannshäst? Hur går man från tömkörning till fyrspann? Lär dig mer om körningens grunder samtidigt som Ponnyexpressen bjuder på några miljöträningstips och annat bra att veta.


Ponnyexpressen är ett av Sveriges mest kända showekipage inom hästsport (främst som fyrspann) och verkar inom tre områden; Show, Sportkörning och Uppdragskörningar. Ponnyexpressen har gjort sig kända både genom magiska och uppfinningsrika shownummer på arenor, både nationellt och internationellt – men som på senare år bjuder på mer och mer ”show” på sina sociala medier. Under pandemin har verksamheten utökats ännu mer med en helt nystartad Youtube-kanal där syftet är att få följa med bakom kulisserna. Besök deras hemsida för att veta mer www.ponnyexpress.nu.


30 Favory XXVIII-27 är född på statsstuteriet Állami Ménesgazdaság, Szilvásvárad i Ungern och verkar nu som avelshingst vid Stuteri Nådhammar. Favory erhöll 40 p vid sitt bruksprov 2010 och samma fina poäng 2017 på det utökade bruksprovet där han AB-premierades. Favory blev på LipizzanerRiks 2014 Bästa Hingst, Best in Show och tävlade sedan i dressyr och långa tyglar med strålande resultat vilket ledde till att han blev Brukschampion. Han är idag under utbildning i svår dressyr med sikte på de högre skolorna på och ovan mark. För att veta mer om Favory och Stuteri Nådhammar besök deras hemsida www.stuterinadhammar.se.


SLF representeras på

Jönköping Horse Show

Elmia 27–31 oktober 2021


Presentation av hästarna

Fotograf är: Therese Hübner
201 Siglavy Capriola Zingoalla,

brunt sto född 2010. E. 12 (2436) Bana Siglavy-9 U. 153 Pluto Zantana. Uppfödd av Fam. Hedstrand. AB-premierad på egna tävlingsmeriter.

Hon har lämnat en avkomma, den godkända lipizzanerhingsten 33 Favory Zeven.


Zingoalla även kallad Kakan till vardags ägs och tävlas av sin ryttare Malin Lind i western, dressyr och WE men det var under sommaren 2021 som Kakan fick galoppera in på tornerspelsbanan i Visby under den röda flaggan tillhörandes Kunskapens Riddare som hon verkligen visade vad hon var född till att göra. Hennes trevliga psyke i kombination med den positiva arbetsvilja som karaktäriserar rasen gör henne till en mycket bra representant för lipizzanerhästen. De har även representerat Svenska Lipizzanerföreningen på Stockholm International Horse Show 2017.
På Jönköping Horse Show rids hon av den regerande Svenska Mästaren i Klassiskt Tornerspel och Skills at arms, Anders Månsson.

Fotograf är: Therese Hübner
 

Siglavy Capriola Zara,

skimmelsto född 2011. E. 12 (2436) Bana Siglavy-9 U. 184 Pluto Zelina. Uppfödd av Fam. Hedstrand.

Zara ägs av Malin Lind och Kalle Van Der Meulen.       
Zara tävlas i Hoppning, dressyr och WE med placeringar men får hon och hennes ryttare själva välja så galopperar de gärna med fart och fläkt på en terrängbana eller på höstens Hubertusjakten i centrala Stockholm.
Zara är ett högrest diplomsto med 42 poäng exteriört som 4 åring och kommer ur en sto stam med särdeles goda gångarter. Zara har vunnit Lipizzanercupen 2019 och 2020. På Jönköping Horse Show rids hon av sin ägare Malin Lind.

stambok2

Stamboken band II

är här!

Pris är 400kr per bok.

För att beställa Stambok II  sätter du in pengar för önskat antal böcker på SLFs plusgiro: 73 00 61-9. Glöm ej att skriva ditt namn och adress. Porto tillkommer: 59 kr för en bok 79 kr för två.

Har du redan Stambok II men inte Stambok I? Ingen fara den går att beställa styckvis för 100kr/bok exkl frakt.


Föreningen ser gärna att du som medlem skickar in material till Capriole.

Tänk på att det är du som medlem som gör tidningen levande! Skicka ditt material till capriole@lipizzaner.se TACK!